• Praktijk bij jou in de buurt
  • Persoonlijke benadering
  • Ervaren tandartsen, mondhygiënisten en parodontologen

De Tandarts Dichtbij helpt jou verder

M A A K  E E N  A F S P R A A K  V O O R  E E N  T A N D V L E E S B E H A N D E L I N G

Afspraak maken 010 – 412 76 87

Je hebt last van ontstoken tandvlees of er is ontstoken tandvlees door jouw behandelaar geconstateerd? Tandartsen en mondhygiënisten gebruiken een systeem om de conditie van het tandvlees in kaart te brengen, dit heet de Dutch Periodontal Screening Index (DPSI). Jouw tandvlees wordt onderzocht en ingedeeld in deze index met een score van 0 tot en met 4.

Hoe herken je gezond of ontstoken tandvlees?

De kleur van gezond tandvlees is roze. Door onvoldoende mondhygiëne, of andere factoren, zoals hormoonschommeling, diabetes en roken, kan ontstoken tandvlees ontstaan. Dit is vaak roder van kleur, gezwollen en bloedt sneller bij bijvoorbeeld tandenpoetsen.

Ontstoken tandvlees (gingivitis) kan leiden tot een ontsteking van het kaakbot (parodontitis). Het is noodzakelijk om het genezingsproces te bespoedigen middels een behandelplan bij de tandarts, mondhygiëniste of parodontoloog. Afhankelijk van de conditie van het tandvlees kom je bij een van onze specialisten terecht.

Bel direct voor het inplannen van een tandvleesbehandeling of laat jouw gegevens achter. Je wordt op zeer korte termijn geholpen. Mocht je nog andere vragen hebben, deze beantwoorden wij je graag.

Afspraak maken
behandeling5.jpg